COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2916
Puterea stiri: 6760

În SUA persoanelor fără adăpost li se va interzice să stea pe străzi

29 iul. 16:30   În lume
1925 3

Consiliul local din Los Angeles a susținut o ordonanță care interzice persoanelor fără adăpost să se afle în multe locuri publice. Pentru inițiativă au votat 13 membri din 15 ai Consiliului, relatează Fox News.

Potrivit documentului, persoanele fără adăpost nu vor putea să stea, să se culce, să doarmă și să campeze în zone pe o rază de 152 metri de școli, grădinițe, parcuri și biblioteci. De asemenea, va fi interzis să faceți toate cele sus-menționate pe trotuare, sub pasaje și la ieșirile auto, indiferent de distanța față de obiecte.

Camera de comerț de la Hollywood a sprijinit adoptarea hotărîrii. Ei au reamintit despre cazurile în care persoanele fără adăpost au atacat reprezentanții întreprinderilor mici chiar lîngă ușile de intrare ale localurilor lor.

Unul dintre cei doi deputați care au votat împotrivă, Mike Bonin, consideră că trebuie de construit locuințe pentru cei care au nevoie, dar nu de alungat din loc în loc. "A fi un oraș în care zeci de mii de oameni dorm pe străzi în fiecare noapte este dureros și inuman. A fi un oraș în care cinci oameni mor pe străzi în fiecare zi este barbar", a spus politicianul.

Soarta documentului va fi decisă de primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, care îl va semna sau îl va respinge. Dacă hotărîrea va fi aprobată, aceasta va intra în vigoare după 30 de zile de la semnare.


În Statele Unite, Los Angeles este numit "capitala celor fără adăpost". Potrivit autorităților, în oraș locuiesc mai mult de 66 de mii de persoane fără adăpost.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽