COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În SUA, la licitație a fost vîndută o șuviță din părul lui Abraham Lincoln

La o licitație din Boston a fost vîndută o șuviță din părul celui de-al 16-a președinte american și telegrama murdară de sînge în care a fost înfășurată șuvița. Numele cumpărătorului nu se menționează.

Șuvița de păr al celui de-al 16-lea președinte al SUA, Abraham Lincoln, a fost vîndută pentru 81 de mii de dolari. Împreună cu lotul s-a vîndut și telegrama murdară de sînge în care se spunea despre uciderea șefului statului, scrie korrespondent.net.

Lincoln a fost împușcat mortal în cap pe 14 aprilie 1865 în timpul unui spectacol la Teatrul Ford din Washington, în dimineața următoare el a murit. Ucigașul a fost actorul John Wilkes Booth.

Șuvița de păr de aproximativ cinci centimetri lungime a fost tăiată de un medic în timpul examinării patologoanatomice a corpului lui Lincoln. Medicul a înfășurat-o într-o telegramă a ministerului apărării al țării, în care se vorbea despre uciderea președintelui, și a scris pe ea: "Părul lui A. Lincoln".

Prețul inițial de vînzare la licitația din Boston a fost de 75.000 de dolari. Costul final al lotului a fost de 81,250 USD. Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load