COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

În SUA a fost descoperit un caz de variolă a maimuței

22 iul. 16:05   În lume
1054 0

În Statele Unite ale Americii, pentru prima dată în 23 de ani, a fost înregistrat un caz de infecție cu variola maimuței. Despre acest lucru a anunțat BBC.

Boala infecțioasă a fost detectată la un bărbat din Texas, care a adus-o din Nigeria. Acum el se află în spital, stare sa de sănătate fiind stabilă. Informații despre alte cazuri deocamdată nu există.

Autoritățile caută 200 de persoane din 27 de state care ar fi putut intra în contact cu pacientul. Bărbatul a zburat din Africa cu două curse și putea infecta alți pasageri. Centrul pentru Controlul și prevenirea bolilor pe lîngă Ministerul Sănătății al SUA încearcă să ia legătura cu acestea.

Oficialii Ministerului menționează că riscul de răspîndire a bolii este mic, deoarece pasagerii aeronavei trebuie să poarte măști în avion.

Anterior, profesorul Alexei Agranovski, a avertizat că variola maimuțelor poate provoca noi epidemii și pandemii. Potrivit acestuia, este necesar de studiat virusurile liliecilor și rozătoarelor. În același timp, potrivit profesorului de virologie Alexandr Cepurnov, probabilitatea transmiterii variolei de la maimuțe la oameni este foarte mică.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽