COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

În SUA a fost deschisă prima bancă pentru femei

26 sep. 09:15   În lume
1047 1

Miercuri, 21 septembrie, în orașul american Chicago a fost deschisă prima bancă pentru femei. Ea este orientată exclusiv pe deservirea femeilor.

Fondatorii săi spun că instituția financiară va ajuta femeile antreprenor să obțină capital pentru a deschide și extinde o afacere, transmite Noi.md.

"Niciodată nu a existat o astfel de nevoie și oportunitate de a rezolva ceea ce, în opinia noastră, este o problemă fundamentală cu care se confruntă întreprinderile deținute și conduse de femei, și anume accesul la capital", a declarat Melissa Wyden, unul dintre fondatorii băncii.

Potrivit directorului general, Marianne Markowitz, banca consideră că potențialul de a stimula schimbările sociale și de a reduce decalajul de gen în împrumuturi este imens.

Pe lîngă posibilitatea de a solicita un împrumut, clienții-femei ai acestei instituții financiare vor putea primi sfaturi de afaceri, vor fi ajutate să elaboreze un plan de afaceri și chiar să primească sprijin psihologic. O atenție deosebită va fi acordată femeilor "colorate" cărora le este extrem de dificil să obțină un împrumut de la alte bănci.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽