COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6588

În statul New York după vaccinare au murit 23 de persoane

19 feb. 11:34   În lume
1355 2

Autoritățile americane studiază 23 de decese în statul New York după vaccinarea împotriva coronavirusului - legătura dintre deces și administrarea preparatului deocamdată nu a fost stabilită, cauzele deceselor urmează a fi stabilite.

Despre acest lucru a anunțat pentru RIA Novosti un reprezentant al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

În statul New York, ca și în restul Statelor Unite, acum are loc vaccinarea categoriilor prioritare de cetățeni. Din acestea fac parte persoanele în vîrstă (în primul rînd, este vorba despre cele care au peste 75 de ani, urmată de categoria persoanelor de peste 65 de ani), lucrătorii din domeniul sănătății, rezidenții azilurilor de bătrîni. În plus, grupurile prioritare includ acum persoane cu boli cronice, indiferent de vîrsta lor, precum și lucrători serviciilor de urgență: polițiști, pompieri, lucrători în transportul public, poștași.

„Cele mai recente date indică 643 de cazuri de apariție a efectelor adverse după vaccinarea împotriva COVID-19 în statul New York”, - a declarat sursa.

În baza datelor obținute și analizate, efectele secundare raportate sînt similare cu cele observate în studiile clinice, a spus el. Vorbim despre cefalee, frisoane, febră ușoară, oboseală.


"În prezent nu există dovezi care să indice o problemă în privința siguranței acestor vaccinuri", a spus purtătorul de cuvînt.

În același timp, spus el, "Centrul SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor sînt la curent cu decesele în urma introducerii vaccinului COVID-19".

"Sistemul de notificare a efectelor secundare ale vaccinului (VAERS) a primit informații despre 23 de decese în urma vaccinării împotriva COVID-19 în statul New York", a declarat purtătorul de cuvînt al Centrului.
În Statele Unite are loc vacinarea cu Moderna și Pfizer/BioNTech.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽