COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

În Rusia va fi testat un nou vaccin împotriva coronavirusului

27 iul. 12:30   În lume
1307 1

În Rusia va fi testat un nou vaccin împotriva coronavirusului. Dezvoltatorul său este una dintre cele mai mari companii internaționale de biotehnologie inovatoare din Rusia, BIOCAD, înființată în 2021.

Ministerul Sănătății a emis un permis pentru efectuarea studiilor clinice corespunzătoare, transmite euronews.com.

După cum s-a anunțat, "evaluarea siguranței și imunogenității" vaccinului dezvoltat pe baza vectorului adeno-asociat recombinant va fi realizată cu participarea a 360 de pacienți la centrul medical pentru terapia medicamentelor Iuninov și centrul clinic X7 Clinical Research din St. Petersburg. În același timp, Registrul de stat a menționat că cercetările se vor desfășura mai mult de cinci ani - pînă la sfârșitul anului 2026. Care este motivul unei perioade atît de îndelungate, nu se menționează.

Cu o lună în urmă, BIOCAD a fost felicitat cu ocazia aniversării sale de către președintele rus Vladimir Putin.

Anterior, compania, specializată în dezvoltarea și producerea de medicamente pentru tratamentul bolilor oncologice, autoimune și genetice, a reprofilat două dintre complexele sale de producție pentru producerea vaccinului Sputnik V. În afară de aceasta, astăzi în Rusia sunt înregistrate alte trei preparate împotriva COVID-19 - Sputnik Light, EpiVacCorona și KoviVak.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽