X 
Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 899

În Rusia se vorbește despre probabilitatea tot mai mare a unui conflict cu NATO

29 iun. 11:00   Război în Ucraina
2177

Probabilitatea unui conflict între Rusia și NATO crește cu fiecare nouă declarație beligerantă a țărilor participante la alianță, a declarat Serghei Țekov, senatorul Consiliului Federației al Federației Ruse, într-o conversație cu Lenta.ru. El a adăugat că Rusia trebuie să acorde o atenție deosebită tuturor declarațiilor și acțiunilor acestor state.

„Judecînd după declarațiile țărilor NATO, situația este într-adevăr în escaladare”, crede senatorul. Acțiunile alianței, declarațiile sale, armamentul suplimentar pentru Ucraina, planurile de furnizare a sistemelor de apărare aeriană nu contribuie în mod clar la reducerea conflictelor în Europa și în întreaga lume. Aceasta este o escaladare clară. Și aici, din partea noastră, este nevoie de o atenție sporită tuturor acțiunilor și declarațiilor NATO. Amenințarea unui conflict este în creștere”.

În același timp, politicianul a remarcat că, deși teoretic este posibil ca NATO să declanșeze o confruntare deschisă cu Rusia, în practică este puțin probabil: alianța, potrivit acestuia, înțelege că va fi dat un răspuns extrem de dur la oricare din acțiunile sale.

„Ei înțeleg asta, de aceea, cred, nu vor exista acțiuni militare agresive directe, o invazie a teritoriului nostru. NATO ar prefera să slăbească Rusia cu mîinile cetățenilor ucraineni care mor apărînd interesele Europei și ale alianței. Pentru a face acest lucru, organizația va continua să pompeze arme în țară, astfel încît oamenii să lupte și nu pentru propriile interese ”, a concluzionat Țekov.

Reamintim că, pe 27 iunie, fostul ministru al Afacerilor Interne al Letoniei, Maris Gulbis, a numit restricția tranzitului către regiunea Kaliningrad un semnal că Europa și NATO sunt pregătite să „preia” regiunea.


Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației, a avertizat că orice încercare a țărilor NATO de a lua Kaliningradul se va transforma într-o „mașină de tocat carne” pentru alianță. Țekov a subliniat că amenințarea unui conflict între Rusia și NATO crește în fiecare zi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав