COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Rusia, oficialii de rang înalt nu vor avea dreptul să aibă conturi peste hotare

În Rusia, oficialii de rang înalt nu vor avea dreptul să aibă conturi peste hotare

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a susținut propunerea de a interzice funcționarilor de rang înalt, inclusiv a miniștrilor, senatorilor și guvernatorilor, să dețină active străine și conturi peste hotare și a propus extinderea listei persoanelor, incluzînd în ea și șeful statului.

"Sînt total de acord. Numai că atunci ar trebui să-i menționăm deja pe toți funcționarii, inclusiv șeful statului, președintele țării. De aceea, propun să adăugăm pe listă și acest înalt oficial", a spus Vladimir Putin în cadrul unei întrevederi cu grupul de lucru pentru modificarea Constituției.

El a menționat că o astfel de interdicție este o restricție, "dar atunci cînd o persoană merge la locul de muncă în calitate funcționar de rang înalt într-o anumită structură, el trebuie să facă o alegere: fie vrea să aibă unele active peste hotare, fie vrea să slujească poporului Rusiei și să nu se împovăreze prin a avea legături cu cineva".


Potrivit președintelui, aceste legături ar putea impune oficialului restricții în luarea deciziilor în interesul Rusiei.

Propunerea de interzicere a conturilor peste hotare a fost făcută de membrul grupului de lucru, șeful Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, Constantin Kosaciov.

El a explicat despre care înalții funcționari este vorba. "Este vorba despre membri ai guvernului, conducători ai organelor federale de stat, înalți funcționari ai subiecților Federației, alți conducători ai organelor executive federale, senatori, deputați, judecători, însărcinații pentru Drepturile Omului", a precizat Kosaciov.

Parlamentarul a menționat că grupul de lucru nu consideră aceasta o încălcare sau o restricție a drepturilor. "Aceasta este în primul rînd protejarea funcționarilor de posibile presiuni externe, de șantaj și amenințări. Și prin această măsură se prevede apărarea drepturilor și intereselor tuturor rușilor care încredințează acestora soarta lor", a spus Kosaciov.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load