X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1676

În Rusia au dezvăluit consecințele aprovizionării cu tancuri americane către Ucraina

25 ian. 10:30   Război în Ucraina
3539 0

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a comentat informațiile din presa americană că Washington ar putea furniza Kievului tancuri M1 Abrams.

Cuvintele sale au fost publicate pe canalul oficial Telegram al misiunii diplomatice.

Antonov a numit posibila livrare de Abrams-uri în Ucraina o provocare flagrantă împotriva Rusiei. El a subliniat că, dacă SUA ar lua aceste acțiuni, nu le-ar putea justifica cu argumente „arme defensive”.

Ambasadorul a dezvăluit consecințele livrării de Abrams-uri în Ucraina și a promis că toate tancurile transferate la Kiev vor trebui distruse.

„Nu există nicio îndoială că, dacă se ia decizia de a transfera M1 Abrams la Kiev, tancurile americane vor fi distruse de armata noastră în același mod în care sînt distruse toate celelalte mostre de echipamente NATO”, a spus Anatoly Antonov.


Anterior, postul de televiziune Al Jazeera a declarat că președintele american Joe Biden va anunța livrarea de tancuri Abrams în Ucraina pe 25 ianuarie. Se presupune că tancurile „nu vor fi scoase din depozitele Pentagonului, ci vor fi contractate”.

În plus, ambasadorul a acuzat Statele Unite ale Americii de încercări intenționate de a provoca o înfrîngere strategică Rusiei. El a amintit că Washingtonul „a dat undă verde” utilizării tehnicii americane pentru a ataca Crimeea.

Potrivit lui Antonov, SUA acoperă crimele radicalilor împotriva locuitorilor din regiunile Donbass, Zaporojie și Herson. „Din ce în ce mai mulți oficiali și experți din America admit că acesta este un „război prin procură” cu țara noastră”, a spus el. Antonov a adăugat că Statele Unite ale Americii cresc în mod constant volumul de asistență acordată Ucrainei, mai ales în perioada de succes a armatei ruse.

Anterior, Departamentul de Stat a anunțat deciziile independente ale Kievului privind utilizarea armelor occidentale. Reprezentantul oficial al departamentului, Ned Price, a spus că Ucraina are dreptul să „decidă în mod independent cum și unde este cel mai bine să folosească aceste arme și provizii pentru a-și proteja teritoriul”.

Potrivit Politico, Statele Unite vor oferi Ucrainei cel puțin 30 de tancuri M1 Abrams ca parte a asistenței militare. Jurnaliştii au remarcat că Casa Albă va anunţa livrările săptămîna aceasta.

În același timp, administrația SUA a anunțat că Washington va furniza Ucrainei de la 30 pînă la 50 de tancuri de luptă. Se observă că batalionul de tancuri al armatei americane numără 44 de vehicule. În cazul livrării de Abrams-uri, Statele Unite intenționează să instruiască soldații Forțelor Armate ale Ucrainei (APU) cum să folosească vehiculele.

3
1
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий