Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

În regiunea Odesa a fost sporită protecția la frontiera cu Transnistria

28 apr. 11:20   Război în Ucraina
2834 0

În regiunea Odesa, forțele teritoriale de apărare și armata au consolidat apărarea frontierei de stat pe fundalul acțiunilor provocatoare din regiunea transnistreană a Moldovei.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina, cu referire la purtătorul de cuvînt al Administrației militare regionale din Odesa, Serghei Bratchuk.

"Forțele de apărare continuă să îndeplinească sarcinile de luptă atribuite pentru protecția și apărarea Odesei și a regiunii. De asemenea, în special, a fost consolidată protecția frontierei de stat pe direcția Transnistriei, unde continuă provocările rusești pentru a crea anumite focare de tensiune pentru Odessa și regiunea Odessa", a spus el.

De asemenea, purtătorul de cuvînt al OVA a menționat că această noapte în regiune a fost în general calmă și fără focuri de armă.

Anterior, viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, a declarat că Moscova speră că Transnistria nu se va pomeni mplicată în conflictul dintre Rusia și Ucraina, astfel încît Moscova să nu fie nevoită să intervină în soluționarea situației.


"Rusia speră că toți cei responsabili de atacurile teroriste din Transnistria vor fi identificați și pedepsiți, Moscova nu ș-ar dori deloc să se dovedească că în spatele lor s-au aflat aceleași forțe care provoacă violență în țările vecine", a declarat viceministrul de Externe al Federației Ruse.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав