COVID-19 în MOLDOVA

În regiunea Krasnoiarsk, un adolescent a încercat să arunce în aer școala

În regiunea Krasnoiarsk, un adolescent a încercat să arunce în aer școala

În regiunea Krasnoiarsk a Federației Ruse s-a reușit prevenirea explodării unei școli, a anunțat Comitetul de Anchetă al Federației Ruse.

După cum scrie ria.ru, a fost reținut un adolescent de 15 ani din raionul Minusinsk. Potrivit datelor preliminare, în primăvară, el a plănuit un atac terorist, a studiat instrucțiunile de confecționare a dispozitivelor explozive, a găsit componentele necesare și a făcut patru bombe, pe care le-a păstrat într-o casă nelocuită. Însă forțele de ordine au împiedicat punerea în aplicare a planului.

"În timpul interogatoriului, adolescentul și-a recunoscut complet vina și a regretat cele făcute", se arată în comunicat.


A fost intentat un dosar penal privind pregătirea pentru un atac terorist, instruirea în vederea desfășurării atacului terorist, precum și fabricarea ilegală, depozitarea și transportarea de dispozitive explozive.

În viitorul apropiat va fi soluționată problema alegerii măsurii preventive.

În 2020, forțele de ordine din Rusia au împiedicat mai multe atacuri armate asupra școlilor și colegiilor — în Kostroma, Snejinsk, Saratov, Kerci, Sahalin, Krasnoyarsk, regiunea Tyumen și Volgograd. Toți deținuții aveau mai puțin de 20 de ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load