Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În premieră este construită o ambasadă în mediul digital

17 noi. 2021,, 09:00   Război în Ucraina
1693

Barbados este prima ţară care îşi construieşte o ambasadă în mediul digital. Misiunea diplomatică va fi lansată în ianuarie pe o platformă digitală, transmite Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Acesta este însă doar primul pas, iar autorităţiile se pregătesc să se extindă şi în alte universuri virtuale.

Conceptul a devenit tot mai atragător după ce Facebook a anunţat că îşi va schimba denumirea în Meta şi că va lansa propriul "metavers".

Metaversurile sînt universuri inspirate de lumea reală, unde utilizatorii pot trăi virtual.

Facebook a anunţat că va angaja 10.000 de persoane cu calificări înalte în Europa, pe parcursul următorilor 5 ani, pentru a construi metaversul de care a vorbit recent şi Mark Zuckerberg.


Planul lui Mark Zuckerberg pentru implementarea realităţii augumentate

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, director general al Meta, a declarat luni că un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului.

În colaborare cu specialişti de la Carnegie Mellon University, cercetătorii în domeniul inteligenţei artificale ai Meta au creat ”o piele” din plastic deformabil cu o grosime de sub 3 milimetri.

Materialul relativ ieftin, cunoscut sub numele de ReSkin, are în interior particule magnetice care produc un cîmp magnetic.

Cînd pielea intră în contact cu o altă suprafaţă, cîmpul magnetic de la particulele încorporate se modifică.

Senzorul înregistrează schimbarea fluxului magnetic, înainte de a transmite datele unui software AI, care încearcă să înţeleagă forţa sau atingerea care a fost aplicată.

Pielea a fost testată pe roboţi care manipulau fructe moi, inclusiv struguri şi afine.

De asemenea, a fost plasată într-o mănuşă de cauciuc, în timp ce o mînă umană a modelat o chiflă.

Sistemul de AI a trebuit să fie antrenat pentru 100 de atingeri umane pentru a se asigura că are suficiente date pentru a înţelege modul în care schimbările cîmpului magnetic se raportează la atingere.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав