COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În portul din Beirut au fost descoperite 79 de containere cu substanțe chimice explozive

În portul din Beirut au fost descoperite 79 de containere cu substanțe chimice explozive

Armata libaneză, împreună cu colegii francezi, au găsit în portul din Beirut 79 de containere cu substanțe chimice otrăvitoare, se anunță într-un raport al Serviciului de presă al armatei Libanului.

"În perioada 14 - 22 august au fost descoperite 25 de conteinere cu acid clorhidric, precum și 54 de conteinere cu alte substanțe, scurgerea cărora ar fi fost catastrofală", se arată în declarație.

Așa cum amintește ria.ru, pe 4 august, în zona portului Beirut a avut loc o explozie puternică. Au fost distruse sau deteriorate sute de case, mașini, în multe cartiere din capitala Libanului au fost sparte geamurile caselor, o parte din clădiri au fost distruse în totalitate. Potrivit autorităților, motivul a fost explozia a 2750 de tone de nitrat de amoniu confiscate de serviciile vamale în 2014 și păstrate în depozit.


În urma exploziei au murit peste 170 de persoane. Capitala Libanului a fost declarată zonă de primejdie. După aceasta, în oraș au avut loc mitinguri antiguvernamentale, după care premierul libanez Hassan Diyab a anunțat demisia guvernului său in corpore.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load