X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

În Panama a fost intentat un proces penal pe numele lui Poroșenko

6 aug. 2019,, 18:00   Război în Ucraina
2295

Procuratura Statului Panama a intentat un proces penal pe marginea spălării veniturilor criminale, în care ar putea fi implicat fostul președinte al Ucrainei Piotr Poroșenko. Acest lucru a fost comunicat marți de către juristul Andrei Portnov, primul adjunct al șefului administrației al celui de-al patrulea președinte Ucrainei Victor Ianukovici.

Procurorul special al Republicii Panama a intentat procesul penal în baza art. 254 al Codului Penal al Panamei – crimă împotriva ordinii economice sub formă de spălare de venituri criminale, a scris el pe Facebook. – Autoritățile panameze aproape o lună au studiat cererea și au adoptat decizia de a iniția proceduri penale oficiale. Sperăm că autorităților panameze vor investiga activ toate direcțiile de activitate ale companiilor Poroșenko, conturile bancare ale acestuia, operațiunile economice și comerciale”.
Portnov a mai menționat că intentarea procesului penal a fost precedată de mărturiile sub jurămînt ale acestuia privind faptul că Poroșenko și anturajul său au folosit Panama pentru acoperirea veniturilor criminale, activelor și a proprietății, neachitarea impozitelor în bugetul Ucrainei și spălarea mijloacelor sustrase de la statul ucrainean. Pe lîngă aceasta, el și-a exprimat speranța că după numirea noului Procuror General al Ucrainei serviciile internaționale ale instituției vor depune la nivel oficial un demers cu privire la aplicarea sechestrului asupra conturilor și activelor fostului președinte în întreaga lume.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав