X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

În largul Floridei, apa din ocean a ajuns la valori extreme

26 iul. 2023,, 23:00   Externe
3117 0

Valorile extreme de aproximativ 38 de grade Celsius măsurate în ultimele zile la suprafața oceanului vin să confirme avertismentele anterioare repetate privind încălzirea apelor din statul aflat în sud-estul SUA, spun specialiștii.

Temperatura de suprafață a oceanului în zona Florida Keys a urcat pînă la 38 de grade Celsius în această săptămînă, în ceea ce ar putea fi un record global, pe fondul unui val de căldură care traversează statul, arată măsurătorile specialiștilor.

Temperaturile normale ale apei pentru această zonă și în această perioadă a anului ar trebui să se situeze între 23 și 31 de grade Celsius, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA). Pragul de temperatură înregistrat în această săptămînă este aproximativ același cu cel al apei dintr-o cadă cu hidromasaj.

Valorile extreme măsurate în ultimele zile vin să confirme practic avertismentele anterioare privind încălzirea apelor din Florida, statul aflat în sud-estul SUA. Coasta sudică a Floridei s-a confruntat cu un val de căldură extremă care, au spus specialiștii, amenință viața marină și ecosistemele oceanice, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

O caniculă din 2021, spre exemplu, a ucis peste un miliard de animale marine de-a lungul Pacificului canadian, au declarat experții. Frecvența și intensitatea tot mai mare a vremii severe – atît pe uscat, cît și în oceane – sînt un simptom al crizei climatice globale care alimentează fenomenele extreme, avertizează experții.


0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав