COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În junglă a fost găsit un uriaș oraș pierdut

Arheologii au anunţat despre descoperirea orașului antic din Imperiul Khmer Mahendraparvat, care se află pe teritoriul actualului stat Cambodgia.

O descriere detaliată a rezultatelor unui studiu realizat în 2012-2015, a fost publicată n premieră în revista Antiquity. Cercetătorii au stabilit cu exactitate locația ruinelor folosind un lidar – un dispozitiv cu un sistem optic (în acest caz, sînt folosite lasere), care este utilizat pentru a studia obiectele ascunse de vegetația densă. Oamenii de știință au reușit să creeze o hartă a orașului situat pe platoul Phnom Kulen, la nord-est de un alt oraș antic - Angkor, care era centrul Imperiului Khmer. Ruinele datează din secolul al IX-lea d.Hr.

Cu toate că istoricii ştiau despre existența Mahendraparvata și de locația sa aproximativă, dovezi că orașul este situat pe Phnom Kulen erau insuficiente. Oamenii de știință nu cunoșteau decît despre complexe de temple dispersate. Scanarea cu laser a dezvăluit mii de obiecte necunoscute anterior. S-a dovedit că rețeaua orașului acoperă aproximativ 50 de kilometri pătrați.

Imperiul Khmer a existat în secolele IX-XIII pe teritoriul actualelor state Cambodgia, Vietnam, Thailanda și Laos.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load