X 

În Japonia, un slogan de distanţare fizică a fost ales ''Cuvîntul Anului 2020''

15 dec. 2020,, 00:01   Război în Ucraina
6882 0

"Mitsu", un caracter din grafia japoneză (kanji), devenit în acest an un slogan care rezumă ceea ce trebuie făcut pentru a se evita infectarea cu noul coronavirus în timpul pandemiei - aglomerat/dens/congestionat -, a fost ales "Cuvîntul Anului 2020" în Japonia la finalul unui vot la care a participat publicul larg, informează Reuters.


Această ideogramă s-a clasat în fruntea clasamentului, obţinînd 14% din totalul celor 208.000 de voturi exprimate în Japonia cu ocazia unui concurs organizat în fiecare an de o fundaţie care promovează "kanji", caractere grafice importate din China şi utilizate în scrierea japoneză, scrie agerpres.ro.

Deşi se confruntă cu un îngrijorător nou val de infectări, Japonia a fost relativ scutită până în prezent de pandemia de COVID-19 în comparaţie cu alte regiuni ale lumii, iar statul nipon a reuşit să evite izolarea obligatorie a populaţiei la domiciliu.

În locul acelei măsuri, rezidenţii au fost sfătuiţi să evite aglomerările, un principiu de distanţare fizică sintetizat prin caracterul grafic "mitsu".

Expresia, popularizată de la sfârşitul lunii martie de guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike, a devenit foarte repede virală şi a inspirat lansarea unor producţii diverse, precum manga, un remix tehno şi chiar un Joc video.

Ca în fiecare an, posturile de televiziune din Japonia au difuzat în direct anunţul prin care a fost comunicat "Cuvântul Anului", care a fost desenat cu o pensulă de un călugăr de la templul Kiyomizu din Kyoto.

După recomandările guvernului în privinţa evitării aglomerărilor, mulţi locuitori din Japonia "s-au comportat având mereu în minte termenul 'mitsu'", au declarat reprezentanţii fundaţiei care promovează grafia "kanji".

Cele mai multe dintre celelalte "kanji" incluse în Topul 10 al cuvintelor din 2020 fac de asemenea referire la pandemie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?