COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3018

În Japonia a fost înregistrat al doilea caz de efecte adverse după vaccinarea cu Pfizer

7 mar. 14:30   În lume
2503 3

În Japonia a fost înregistrat al doilea caz de apariție a reacției anafilactice la vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti cu referire la informațiile Ministerului Sănătății din țară.

După vaccinare, o femeie cu vîrsta cuprinsă între 20 și 30 de ani a avut febră, tensiunea arterială a scăzut și a început să tușească, iar aceste simptome au fost însoțite de dificultăți de respirație și mîncărime. Medicamentul administrat a înlăturat aceste efecte.

Pacienta nu avea boli concomitente, de aceea ministerul a atribuit alergia apărută injectării vaccinului.

Pe 5 martie, o altă femeie mai în vîrstă și care suferea de astm, de asemenea, a avut șoc anafilactic după ce a fost vaccinată cu preparatul Pfizer.

Pe 2 martie, o femeie în vîrstă a murit în Japonia. Ei i-a fost administrat vaccinul, după care a murit din cauza hemoragiei subarahnoide. Ministerul Sănătății efectuează un control.


Japonia a înregistrat vaccinul Pfizer pe 14 februarie, după care în țară a început prima etapă de vaccinare, acoperind 45 de mii de persoane, inclusiv lucrătorii medicali. În aprilie vor începe să fie vaccinați și cetățenii cu vîrsta de peste 65 de ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X