TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

În Japonia a fost înregistrat al doilea caz de efecte adverse după vaccinarea cu Pfizer

În Japonia a fost înregistrat al doilea caz de apariție a reacției anafilactice la vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti cu referire la informațiile Ministerului Sănătății din țară.

După vaccinare, o femeie cu vîrsta cuprinsă între 20 și 30 de ani a avut febră, tensiunea arterială a scăzut și a început să tușească, iar aceste simptome au fost însoțite de dificultăți de respirație și mîncărime. Medicamentul administrat a înlăturat aceste efecte.

Pacienta nu avea boli concomitente, de aceea ministerul a atribuit alergia apărută injectării vaccinului.

Pe 5 martie, o altă femeie mai în vîrstă și care suferea de astm, de asemenea, a avut șoc anafilactic după ce a fost vaccinată cu preparatul Pfizer.

Pe 2 martie, o femeie în vîrstă a murit în Japonia. Ei i-a fost administrat vaccinul, după care a murit din cauza hemoragiei subarahnoide. Ministerul Sănătății efectuează un control.


Japonia a înregistrat vaccinul Pfizer pe 14 februarie, după care în țară a început prima etapă de vaccinare, acoperind 45 de mii de persoane, inclusiv lucrătorii medicali. În aprilie vor începe să fie vaccinați și cetățenii cu vîrsta de peste 65 de ani.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load