COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Iran internetul începe să fie restabilit după 5 zile de blocaj

În Iran internetul începe să fie restabilit după 5 zile de blocaj

Autoritățile din Iran au început joi să relaxeze restricțiile asupra accesului la internet impuse în urmă cu cinci zile cetățenilor pentru a combate mișcarea de protest ca reacție la creșterea tarifului pentru carburanți, transmite Mediafax citînd postul Al Jazeera.

Măsura adoptată de Consiliul Național pentru Securitate de la Teheran, menită să contracareze amplificarea manifestațiilor publice, a blocat accesul la internet în întreg statul iranian pentru cinci zile consecutive.

Conform agenției locale de știri Fars, „internetul este restabilit gradual în țară”, fiind reactivat în anumite zone. Conform unui specialist local în cibernetică, accesul pe întreg teritoriul iranian ar putea fi recuperat în două săptămîni.


Elita foțelor de securitate din Iran, Garda Revoluționară, a transmis joi revenirea calmului în țară, ca urmare a încetării mișcărilor de protest.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a informat miercuri că protestele au fost reprimate, într-un demers ce reprezintă o victorie asupra inamicilor străini, în contextul demonstrațiilor declanșate, în urmă cu o săptămînă, de creșterea tarifului pentru carburanți.

Cel puţin 106 protestatari au fost ucişi în cursul demonstraţiilor din Iran, a anunțat organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International, zilele trecute.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load