TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Iran au fost arestate cîteva persoane implicate în doborîrea avionului ucrainean

Autoritățile iraniene au anunțat marți, 14 ianuarie, că mai multe persoane au fost arestate despre care se crede că ar fi fost implicate în doborîrea avionului ucrainean cu 176 de pasageri la bord, informează Dawn.

„Au fost efectuate ample investigații și unele persoane sînt arestate “, a declarat marți purtătorul de cuvînt al justiției, Gholamhossein Esmaili.

El a fost citat de presa de stat iraniană, dar nu a spus cîți indivizi au fost reținuți.

Anterior, președintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat că sistemul judiciar ar trebui să formeze o instanță specială cu participarea unui judecător suprem și a zeci de experți care să investigheze cauzele prăbușirii unui avion ucrainean la Teheran.

Totodată, Rouhani a promis familiilor celor uciși în Iran și în alte țări să rezolve această anchetă, subliniind conversațiile telefonice cu liderii țărilor ai căror cetățeni au murit în accident.


„Imediat după ce mi-a fost clar că a fost o greșeală foarte dureroasă și de neiertat, am instruit imediat autoritățile să informeze oamenii despre acest lucru”, a concluzionat el.

La trei zile de la prăbușirea, în apropiere de Teheran (Iran), a unui avion ucrainean cu 176 persoane la bord, președintele Iranului a recunoscut oficial că aparatul de zbor a fost doborît de o rachetă „lansată greșit” de iranieni.

„Ancheta internă a forțelor armate a ajuns la concluzia că rachetele lansate din greșeală au provocat prăbușirea avionului ucrainean și moartea a 176 de oameni nevinovați”, a relatat președintele iranian, Hassan Rohani, pe Twitter.

Acesta a mai adăugat că Iranul regretă „profund” prăbușirea, „o mare tragedie și o greșeală de neiertat”.

Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, cu 176 de pasageri la bord, s-a prăbușit miercuri noapte, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Acesta avea ca destinație Kievul.

Majoritatea pasagerilor urmau doar să tranziteze capitala Ucrainei. Cele 176 de victimele ale tragediei proveneau din următoarele țări: Iran – 82; Canada – 63; Ucraina – 2 + 9 (echipaj); Suedia – 10; Afganistan – 4; Germania – 3; Regatul Unit – 3.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load