COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

În India a fost lansat un experiment cu săptămîna de muncă de trei zile

5 oct. 19:30   În lume
2075 0

Start-up-ul indian Slice oferă noilor angajați un regim de muncă de trei zile pe săptămînă cu un salariu de 80 la sută din rata actuală a pieței. Din cauza lipsei forței de muncă în industria IT, companiile din țară concurează pentru specialiști. Slice mizează că noutatea atractivă îi va oferi un avantaj față de concurenți, scrie Bloomberg.

Fondatorul companiei, Rajan Bajaj, consideră că munca de trei zile pe săptămînă este o "abordare care nu dă greș", care permite angajaților să aloce timp pentru alte activități și hobby-uri, păstrînd în același timp un salariu stabil și beneficii de la locul de muncă oficial, transmite Noi.md cu referire la lenta.ru .

"Acesta este viitorul muncii. Oamenii nu vor să fie atașați de ea. Angajații pot primi un salariu și beneficii complete lucrînd trei zile pe săptămănă, și să petreacă restul timpului în căutare unui hobby care nu are legătură cu munca", spune Bajaj de 28 de ani.

Slice are în prezent 450 de angajați, iar în următorii trei ani compania intenționează să angajeze 1.000 de ingineri și manageri de produse. Slice a anunțat noile condiții de muncă la 1 octombrie și consideră că a ales momentul potrivit: milioane de specialiști se pregătesc să revină la muncă la oficiu după aproape doi ani de muncă la distanță.

Companiile experimentează trecerea la săptămâni de muncă mai scurte de cel puțin 100 de ani. Susținătorii unor astfel de condiții de muncă fac referire la studii care arată o mai mare productivitate și bunăstare a angajaților.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X