Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

În Florida este atît de frig încît iguanele cad din copaci

31 ian. 2022,, 22:30   Externe
2741 0

Departamentul din Miami, Florida, al Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite a avertizat duminică publicul că iguane imobilizate ar putea să cadă din copaci din cauza temperaturilor neobişnuit de scăzute care afectează întreaga regiune, informează Reuters luni.

''Iguanele au sînge rece. Ele se mişcă mai încet sau devin imobile cînd temperatura scade la 4-9 grade Celsius. Pot să cadă din copaci, dar nu sînt moarte'', a anunţat serviciul pe Twitter, transmite Noi.md cu referire la agerpres.

Temperaturile din sudul Floridei au atins o minimă de -3,9 grade Celsius duminică dimineaţă, potrivit NWS, iar temperaturile maxime de duminică erau prognozate să se menţină în jurul valorilor de 10-15 grade Celsius.

Regiunea de nord-est a ţării a fost lovită sîmbătă de o furtună de iarnă mortală, care a determinat mai multe state să declare situaţie de urgenţă şi a condus la anularea a peste 1.400 de zboruri.

Zoologul Stacey Cohen, expert în reptile la Grădina Zoologică din Palm Beach, Florida, a explicat acest fenomen pentru postul WPBF. ''Corpurile lor, practic, încep să îşi înceteze funcţionarea atunci cînd se face atît de frig şi astfel în timp ce stau sus în copaci şi dorm pe crengi îşi pierd capacitatea de a se agăţa şi se întîmplă destul de des să cadă din copaci'', a spus ea.

Deşi majoritatea reptilelor vor supravieţui probabil perioadei de imobilizare, Cohen a declarat că temperaturile sub pragul de îngheţ reprezintă o ameninţare la adresa supravieţuirii iguanelor, amintind un val de ger din 2010 care a distrus un număr mare de exemplare.

''Frigul este foarte, foarte periculos pentru ele pentru că provin din zone din apropierea Americii Centrale şi de Sud pînă la Ecuator, unde este mereu foarte cald'', a adăugat ea.

Iguanele verzi nu sînt originare din Florida, potrivit Comisiei pentru conservarea peştilor şi a faunei sălbatice din Florida. Ele au fost introduse accidental prin intermediul navelor încărcate cu marfă, iar specia este considerată invazivă.

Aceste reptile pot cîntări pînă la 17 kilograme şi pot ajunge la 1,5 metri lungime.

Aceste iguane nu sînt primele animale care suferă de frig în această iarnă. Sute de mii de peşti de crescătorie au murit din cauza şocului termic într-o lagună din nord-vestul Greciei după o puternică furtună de zăpadă care a afectat ţara săptămîna trecută.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?