Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

În Europa s-a intensificat comerțul cu refugiații ucraineni sub pretextul "angajării"

14 ian. 11:12   Război în Ucraina
1843 0

După ce în Europa au ajuns în masă refugiați ucraineni, acolo s-au activizat traficanții de ființe umane.

Despre aceasta scrie Die Welt, anunță strana.today

Potrivit informațiilor din mass-media, există rețele criminale mari care operează în România, Bulgaria, Moldova și Ucraina. Acestea sînt rutele cu care le călătoresc refugiatele. De asemenea, ei acționează în cartierele germane a ”felinarelor roșii”.

"Voluntara noastră a fost martora unei scene în care un bărbat încerca să o convingă pe bunica unei fete de 16 ani să i-o dea. El nici măcar nu avea suficiente locuri în mașină, dar încerca să o convingă pe femeie că fata este în siguranță și va putea lucra în Berlin. Angajata noastră a împiedicat acest lucru, bărbatul a dispărut", a declarat Dietmar Roller, șeful filialei germane a organizației pentru drepturile omului ”International Justice Mission”.

El compară situația actuală din Europa cu perioada războiului din Iugoslavia.


"Atunci, la fel, a existat un val similar de refugiați. Peste un an a devenit evident că multe femei bosniace au ajuns în bordelurile din Europa", spune Roller.

Potrivit acestuia, traficanții merg special la granițele cu Ucraina și vin cu microbuzele în gări pentru a intra în contact cu femeile, oferindu-le "locuri de muncă" la Berlin, Londra sau Madrid.

În decembrie, compania media rbb a anunțat că, în timpul raidurilor, poliția găsește acum din ce în ce mai des în bordelurile din Berlin victime ale traficului de persoane din Ucraina.

De asemenea, ucrainenii au început să fie mai exploatați în industrii precum construcții, agricultură sau lucrul în abatoare.
Anterior, Parlamentul European a remarcat, de asemenea, o creștere accentuată a traficului de persoane, a exploatării sexuale și de muncă a refugiaților ucraineni.

2
0
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?