Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

În Europa iau amploare mitinguri antiguvernamentale

5 sep. 12:45   Război în Ucraina
2002 0

În Europa, iau amploare mitingurile antiguvernamentale ai căror participanți cer demisia autorităților în legătură cu creșterea prețurilor și criza energetică, una din cerințe fiind ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

În special, după Cehia, zeci de mii de oameni din Franța, Germania și Țările de Jos au venit la mitinguri antiguvernamentale.

Locuitorii din Köln au cerut ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei și punerea în funcțiune a Nord Stream 2.

La Amsterdam, protestatarii au strigat: „Jos cabinetul de miniștri Rutte”.

Iar parizienii în genere au ținut să-l alunge pe Macron, scandînd: „Jos președintele”.


Creșterea prețurilor la energie ar putea declanșa tulburări sociale în Europa în această iarnă, a informat Reuters mai devreme, citînd date de la firma de consultanță în risc Verisk.

Se estimează că cele mai bogate țări din Europa se vor confrunta cu un risc tot mai mare de tulburări civile, inclusiv proteste de stradă și demonstrații privind prețurile ridicate la energie și creșterea costului vieții.

Cel mai recent raport al indicelui de tulburări civile al Verisk a constatat că peste 50% dintre cele aproape 200 de țări acoperite de studiu au înregistrat o creștere a riscului de mobilizare în masă în primele șase luni ale anului 2022, cea mai mare de cînd compania a publicat indicele în 2016.

De exemplu, economiile avansate precum Norvegia și Germania se confruntă deja cu perturbări în viața de zi cu zi din cauza protestelor. Această tendință este observată și în Marea Britanie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав