Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În estul Crimeei, arheologii au descoperit statueta unui zeu antic egiptean

14 iul. 2021,, 16:45   Război în Ucraina
2606

În estul Crimeei, în timpul săpăturilor la necropola Kyz-Aul, arheologii au descoperit statueta zeului antic egiptean al tăcerii, Horus. Despre acest lucru a declarat directorul de dezvoltare a Fundației ”Arheologie” Oleg Markov, relatează RIA Novosti.

Potrivit expertului, cîndva în acest loc a existat un mormînt vechi, dar în anii 1990 a fost jefuit de hoți. Probabil că persoanele necunoscute nu au observat sau nu au considerat statueta valoroasă. Ca rezultat, pandantivul realizat din faianță egipteană de culoare albastru închis, pe care este reprezentat zeul tăcerii, a rămas în pămînt.

În antichitate, egiptenii reprezentau această divinitate sub forma unui copil care ține un deget lîngă gură și își sprijină întregul corp de o viță de vie. Mai tîrziu, în perioada Imperiului Roman, imaginea sa a fost ușor transformată.

Markov a spus că în primele secole ale erei noastre, în Roma Antică au început să "pătrundă" religiile diferitelor popoare, iar romanii "în principiu erau destul de toleranți față de toate credințele". Din acest motiv, după cucerirea de noi teritorii, zeitățile venerate acolo erau păstrate. După cum a remarcat expertul, cuceritorii l-au considerat pe Horus-copil drept Zeu al tăcerii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав