TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

În Estonia un tînăr a murit după vaccinarea cu AstraZeneca

Un tînăr de 31 de ani a decedat în Estonia după ce a fost vaccinat cu preparatul AstraZeneca. Se cercetează dacă moartea acestuia are vreo tangență cu preparatul.

Un tînăr, angajat al departamentului de salvare, a decedat în Estonia după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a anunțat miercuri șeful biroului pentru siguranță a departamentului medicamentelor, Maya Uuskyula, transmite sputnik.md.

“Astăzi am avut un caz nefericit, Spitalul Central din Tallinn ne-a anunțat despre moartea unui tînăr în vîrstă de 31 de ani, care activa în calitate de salvator. După vaccinare, bărbatul avea dureri de cap și febră. Peste 10 zile, simptomele au devenit mai acute și a fost spitalizat. Astăzi, la amiază, s-a anunțat decesul lui. Se investighează dacă vaccinul a avut un rol în moartea lui”, a declarat Uuskyula în cadrul unei conferințe de presă susținute în Tallinn. Ea a ținut să sublinieze că bărbatul a fost vaccinat cu AstraZeneca.

Campania de vaccinare în Estonia a fost lansată pe 27 decembrie. Potrivit datelor departamentului sănătății, în dimineața de miercuri au fost vaccinate 84 175 de persoane cu vaccinurile Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca, ceea ce reprezintă 6,3 la sută din populația țării. Totodată, 37 369 de persoane au primit două doze ale vaccinului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load