COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 515

În Egipt a fost descoperit un templu al Soarelui de 4.500 de ani

16 noi. 2021,, 23:00   În lume
1342 0

Arheologii au efectuat săpături în deșertul egiptean și au descoperit unul dintre templele Soarelui, care se considera demult pierdut. Ei au reușit să facă o descoperire foarte importantă, care a devenit cea mai semnificativă în ultima jumătate de secol.

Se crede, în general, că faraonii care au fondat a cincea dinastie, pe lîngă piramide au construit așa-numitele "temple solare", transmite Noi.md.

Și dacă piramidele au primit rolul unui morminte, atunci templele Soarelui erau concepute pentru a-l face pe Faraon în timpul vieții sale egal cu Dumnezeu.

Potrivit experților care lucrează la săpături, în total ar trebui să existe cel puțin 6 astfel de temple, dar deocamdată au fost găsite doar 2 construcții.

În cadrul studierii aprofundate a zonei, arheologii au reușit să găsească cel de-al treilea templu al Soarelui, a cărui vîrstă aproximativă este de aproximativ 4.500 de ani. Aceasta este cea mai mare descoperire de acest gen din ultimii 50 de ani.


Fiecare dintre temple era dotat cu o curte imensă, în centrul căreia se afla un obelisc. Judecînd după ceea ce a fost descoperit, proiectul templelor a fost aranjat astfel încît, în ziua solstițiului de vară, steaua să poată lumina piața curții prin intrare și să lumineze obeliscul.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X