Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

În Ecuador, au anunțat despre 40 de milioane de atacuri cibernetice

16 apr. 2019,, 09:20   Război în Ucraina
2076 0

Paginile oficiale ale instituțiilor de stat ale țării au suferit în urma a 40 de milioane de atacuri cibernetice după decizia de a retrage azilul politic lui Assange.

Ministrul adjunct al tehnologiilor informației și comunicațiilor din Ecuador, Patricio Real, a declarat că site-urile instituțiilor de stat ale țării au suferit pînă la 40 de milioane de atacuri cibernetice după decizia de a retrage azilul politic lui Assange. Informaţia este difuzată de agenţie de ştiri AFP.

Potrivit viceministrului, atacurile cibernetice au început joi și se desfășoară în principal din Brazilia, SUA, Olanda, România, Germania, Franța, Austria, Marea Britanie și Ecuador. Anterior, președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a declarat că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a încercat să folosească ambasada țării la Londra ca „centru de spionaj". Moreno a mai spus că l-a expulzat pe Assange pentru încălcări repetate ale convențiilor internaționale și ale acordului de ședere.

Reamintim că, la 11 aprilie, poliția britanică l-a reținut pe Assange, care a primit azil la ambasada Ecuadoriană din Londra și s-a aflat acolo din anul 2012.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав