AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

În decembrie, unele țări au refuzat 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

14 ian. 15:15   Război în Ucraina
1987 0

O serie de țări sărace au refuzat în decembrie peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, care le-au fost transmise în cadrul programului COVAX. Despre acest lucru a declarat directorul departamentului de aprovizionare UNICEF, Etleva Kadili, scrie Reuters.

"Mai mult de 100 de milioane de doze nu au fost acceptate numai în decembrie", a spus Kadili, transmite ukrinform.ru

Potrivit acesteia, principalul motiv al refuzului este durata scurtă de valabilitate a vaccinului. Țările sărace nu au întotdeauna posibilitatea de a oferi condiții corespunzătoare de depozitare a preparatelor. Un alt motiv este nivelul ridicat de neîncredere în vaccinuri în aceste țări.

În total, în cadrul programului COVAX au fost transmise aproximativ 987 milioane de doze de vaccin pentru 144 de țări. Dintre acestea, aproximativ 681 milioane de doze au fost transmise în 90 de țări în curs de dezvoltare. În același timp, aproximativ 30 de țări, inclusiv RD Congo și Nigeria, au utilizat mai puțin de jumătate din dozele primite de acestea.

Conform statisticilor OMS, în ianuarie 67% din populația țărilor mai bogate a primit un ciclu complet de vaccinare, în timp ce doar 8% din populația țărilor sărace a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав