Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 588
Preşedintele stiri: 3731

În decembrie, unele țări au refuzat 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

14 ian. 2022,, 15:15   Război în Ucraina
2594 0

O serie de țări sărace au refuzat în decembrie peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, care le-au fost transmise în cadrul programului COVAX. Despre acest lucru a declarat directorul departamentului de aprovizionare UNICEF, Etleva Kadili, scrie Reuters.

"Mai mult de 100 de milioane de doze nu au fost acceptate numai în decembrie", a spus Kadili, transmite ukrinform.ru

Potrivit acesteia, principalul motiv al refuzului este durata scurtă de valabilitate a vaccinului. Țările sărace nu au întotdeauna posibilitatea de a oferi condiții corespunzătoare de depozitare a preparatelor. Un alt motiv este nivelul ridicat de neîncredere în vaccinuri în aceste țări.

În total, în cadrul programului COVAX au fost transmise aproximativ 987 milioane de doze de vaccin pentru 144 de țări. Dintre acestea, aproximativ 681 milioane de doze au fost transmise în 90 de țări în curs de dezvoltare. În același timp, aproximativ 30 de țări, inclusiv RD Congo și Nigeria, au utilizat mai puțin de jumătate din dozele primite de acestea.

Conform statisticilor OMS, în ianuarie 67% din populația țărilor mai bogate a primit un ciclu complet de vaccinare, în timp ce doar 8% din populația țărilor sărace a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?