X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

În Costa Rica au avut loc alegeri prezidențiale

7 feb. 21:00   Război în Ucraina
2190 1

Un al doilea tur de scrutin se profilează în urma alegerilor prezidenţiale din Costa Rica, în timp ce niciun învingător clar nu a apărut în urma numărării voturilor duminică seară, relatează luni DPA.

Potrivit cifrelor publicate de autoritatea electorală după numărarea în peste 75% din secţiile de votare, fostul preşedinte Jose Maria Figueres are un avantaj clar şi este urmat de ex-ministrul finanţelor Rodrigo Chaves.

Cu toate acestea, cel puţin 40% din voturi sînt necesare pentru a evita un al doilea tur în aprilie. Figueres, şeful Partidului Eliberării Naţionale (PLN, centrist), deţine pînă acum aproximativ 27,3% din voturi, în timp ce Chaves, de la Partidul Progres Social Democratic (PPSD, centru), are aproximativ 16,6 %.

Fabricio Alvarado, un predicator evanghelic din partidul de dreapta Republica Nueva, este pe locul trei, cu aproximativ 15,1%.

Peste 20 de candidaţi s-au prezentat la alegerile pentru un nou preşedinte care îi va succede lui Carlos Alvarado, un social-democrat în funcţie de aproape patru ani.


Întrucît constituţia costaricană interzice realegerea pentru preşedinţie, Carlos Alvarado nu a putut candida din nou. Partidul lui PAC, care a guvernat aproape opt ani, a obţinut mai puţin de 1% în alegerile de duminică cu candidatul Welmer Ramos, fost ministru al economiei.

Toţi cei 57 de membri ai parlamentului unicameral sînt de asemenea aleşi. PLN este lider şi în acest vot, iar proiecţiile arată că ar obţine puţin sub 20 de locuri, în timp ce PAC niciunul.

O destinaţie turistică populară, Costa Rica are aproximativ 5 milioane de locuitori şi este cunoscută pentru biodiversitate şi eforturile de conservare a naturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав