Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În China, sănătatea cetățenilor va fi monitorizată non-stop printr-o aplicație

28 mai. 2020,, 01:30   Externe
2940 0

În oraşul chinez Hangzhou s-ar putea introduce pentru prima dată o aplicaţie de monitorizare strictă a sănătăţii, ca metodă de contracarare a coronavirusului sau a altor virusuri de acest tip. Aplicația va fi folosită în mod obligatoriu şi permanent de toţi cei 10 milioane de rezidenţi ai săi.

Versiuni ale acestei aplicaţii au mai fost folosite de-a lungul Chinei continentale. Aplicaţia afişează un cod QR care conţine statutul „virusologic” al individului. Scorul pe care îl are fiecare persoană pe aplicaţie va fi folosit pentru a determina cât de mult are voie aceasta să călătorească, informează universul.net cu referire la The Guardian.

Autorităţile locale din Hangzhou au anunţat că au de gând să lanseze o versiune mai complexă a aplicaţiei pentru monitorizarea permanentă a sănătăţii rezidenţilor. Aplicaţia afişează un scor de la 0 la 100 care creşte bazat pe obiceiurile sănătoase ale persoanei şi scade în funcţie de cele nesănătoase. Activitatea fizică şi somnul corespunzător sunt recompensate cu astfel de puncte în timpul ce fumatul sau consumul de alcool sunt penalizate. Scorul iniţial este generat în funcţie de istoricul medical al persoanei şi de afecţiunile şi bolile de care suferă.

Conform presei chineze, autorităţile din oraş plănuiesc să aibă aplicaţia gata până la finalul lunii următoare. Comisia de sănătate din Hangzhou spune că sistemul propus este menit să funcţioneze ca „un strat adiţional de siguranţă pentru sănătatea şi imunitatea cetăţenilor”.

Deşi astfel de aplicaţii au ridicat îngrijorări cu privire la confidenţialitatea datelor, respectarea intimităţii şi lipsa transparenţei în felul în care funcţionează, cetăţenii chinezi par să le fi acceptat ca pe ceva necesar.


CNN scrie că aplicaţia care va fi folosită în Hangzhou generează un scor individual bazat pe probleme de sănătate pre-existente, verificări recente ale stării de sănătate, obiceiuri şi stil de viaţă ale persoanei – cât de mult a băut alcool, fumat, făcut sport şi dormit în fiecare zi. „Scorul de sănătate” va fi înscris într-un cod QR accesibil de pe telefon şi care va fi scanat la intrarea în magazine sau alte spaţii publice.

Mai mult, aplicaţia poate fi folosită şi ca metodă de a monitoriza circulaţia indivizilor pentru a identifica ce locuri au vizitat şi cu cine au intrat în contact.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?