În China au fost găsite urme de coronavirus în înghețată

Urme de coronavirus au fost descoperite în mai multe loturi de înghețată, în nordul Chinei, fapt ce a dus la decizia autorităților de a confisca mii de produse potențial contaminate cu virusul, relatează The Independent.

Persoanele despre care se crede că ar fi putut intra în contact cu produsele din loturile contaminate, produse de o companie alimentară din Tianjin, sînt căutate de autoritățile chineze pentru a fi testate, transmite digi24.ro.

Toate produsele firmei Tianjin Daqiaodao au fost sigilate și confiscate după ce cele trei eșantioane verificate de centrul municipal pentru controlul bolilor din oraș au fost toate testate pozitiv cu urme de coronavirus.

Investigațiile epidemiologice efectuate pînă acum indică faptul că înghețata a fost produsă cu lapte pudră importat din Noua Zeelandă și pudră de zer importată din Ucraina. Compania a anunțat că angajații săi intră în carantină și vor fi testați în zilele următoare. Dintre ei 700 au fost deja testați negativ.

Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, spune că incidentul nu trebuie să creeze panică și că situația este, cel mai probabil, singulară, iar urmele de virus au apărut în urma contactului cu o singură persoană infectată.


Temperatura mică la care este depozitată înghețata, dar și faptul că ea conține grăsimi ar putea să explice motivul pentru care virusul a supraviețuit atît de mult pe produsele respective, a adăugat Griffin.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load