COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

În China a fost prezentată o mașină zburătoare

25 oct. 16:45   În lume
1539 0

Producătorul chinez de automobile XPeng a prezentat prototipul unei mașini care nu numai că poate merge, ci și zbura. Despre acest lucru a anunțat publicația TechCrunch.

Dispozitivul a fost numit HT Aero, el este dezvoltat de o companie-fiică a XPeng. Vizual, mașina seamănă cu Xpeng P7: mașina în formă de sedan are trei uși și două scaune, un motor electric și elice pentru decolare. Mașina este dotată cu un sistem de pilotare automată, care poate evalua situația pe drumuri și în aer, transmite Noi.md cu referire la lenta.ru .

Potrivit reprezentanților Corporației, HT Aero este prevăzut pentru zboruri la altitudine mică. În afară de volan, în cabină există și un mîner de control asemănător cu joystick-ul pentru deplasarea în aer. Mașina prezentată are o lungime de 5,5 metri și un corp cu 50% mai ușor în comparație cu modelul Xpeng P7. Mașina poate atinge în aer o viteză de pînă la 130 de kilometri pe oră, timpul de zbor este limitat la 30 de minute.

Xpeng intenționează să înceapă producția în masă a dispozitivului hibrid pînă în 2024. Noua mașină este estimată la aproximativ un milion de yuani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X