COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

În centrul Minskului începe protestul pensionarilor

16 noi. 2020,, 16:20   În lume
3307 0

Acțiunea de protest a pensionarilor începe luni în piața Independenței din Centrul orașului Minsk. Despre acest lucru a anunțat corespondentul TASS de la locul evenimentelor.

Piața Independenței, unde în zilele de luni se desfășoară marșul de protest al pensionarilor, este înconjurată de îngrădiri metalice. Cu toate acestea, deocamdată oamenii vin aici liber.

Acțiunea a fost numită marșul de doliu pentru cei decedați în timpul protestelor, care continuă exact de 100 de zile.

Pe strada Sovietskaia, lîngă casa guvernului, stau patru autobuze cu Omon, precum și șase microbuze, cu care se deplasează în timpul protestelor angajații structurilor de forță. Piața însăși este încunjurată de Omon.

În Belarus deja a patra lună au loc acțiuni de protest în masă a celor care nu sunt de acord cu rezultatele alegerilor prezidențiale, care au avut loc pe 9 august. Potrivit CEC, Victoria, cu 80,10% din voturi, a fost obținută de actualul președinte Alexandr Lukașenko. Pe locul doi s-a clasat Svetlana Tihanovskaia cu 10,12% din voturi. Ea nu a recunoscut aceste rezultate și a părăsit țara. Consiliul Coordonator al opoziției, creat în republică, îndeamnă la continuarea protestelor, iar autoritățile declară că acțiunile ilegale trebuie să înceteze. Cele mai masive procesiuni au loc în Minsk și în alte orașe în zilele de duminică.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽