COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În cazul lui Efremov a apărut un nou figurant: sentința ar putea fi revizuită

Proprietarul camionetei, care în momentul accidentului cu Mihail Efremov era condusă de șoferul decedat Serghei Zaharov, a cerut anularea sentinței actorului, scrie mk.ru.

Compania de leasing "Stone-XXI" SRL a depus un cerere în instanță. Avocatul companiei Ivan Arestov a declarat publicației despre "termenul de 2,5 ani în colonie-așezare".

- De ce ați apărut abia după pronunțarea sentinței?

- Dacă nu am figurat în dosar, nu înseamnă că nu am fost deloc. Pur și simplu, ancheta a considerat că nu este necesar să fim recunoscuți drept victime - a început discuția avocatul. - Imaginați-vă: sînteți proprietarul mașinii, ați dat mașina spre folosință unui prieten. El a nimerit într-un accident cu aceleași consecințe ca și în situația lui Efremov. Și dvs., ca proprietar al vehiculului, ață rămas cu covata spartă.
Și se pare că există un caz penal, sînteți interogat, mașina este reținută ca dovadă reală, dar vi se spune: stați de-o parte, așteptați, după verdict veți obțineți ceea ce vi se cuvine. În cele din urmă, nu am fost recunoscuți drept victime, iar dosarul a fost trimis în judecată.

- Acum cereți să fie anulată sentința?


- Da. Orice persoană ale cărei interese au fost încălcate are dreptul să depună o astfel de petiție. Am scris anterior petiții, plîngeri, dar judecătorul nu a considerat de cuviință să ne aducă pe lista victimelor. Avocatul lui Efremov ne-a spus că noi ar trebui pur și simplu să primim bani din asigurare.

Dar, pentru a ne adresa companiei de asigurări, a trebuit să prezentăm mașina și documentele cu privire la accident. Dar din cauza că nu am fost recunoscuți ca victime în acest caz, nu avem drepturi procedurale de a obține aceste documente. Ne confruntăm cu limitarea drepturilor constituționale la accesul la justiție, precum și a normelor de procedură penală.

- Dacă de data asta veți fi recunoscuți drept victime, cum va influența acest lucru sentința?

- Dacă instanța va recunoaște că au existat încălcări și victimele nu au fost introduce în dosar, atunci sentința ar putea fi anulată.

- Înțeleg că acest lucru este în avantajul lui Efremov?

- Desigur. La numirea pedepsei trebuie luate în considerare, inclusiv circumstanțele atenuante, a căror listă este conținută în articolul 61 din Codul penal al Federației Ruse. Efremov a fost lipsit de posibilitatea de a corecta în mod voluntar răul și de a obține în acest mod circumstanțe mai atenuante, care, fără îndoială, ar putea influența sentința.

Nu am fost admiși la proces, de aceea actorul nu a avut ocazia să compenseze răul. Dacă judecata instanței de apel va anula sentința și ne va considera victime, atunci cazul ar putea fi reexaminat. Nu vrem să ne întoarcem, ca să nu tragem de timp, cerem să fim recunoscuți drept victime. În partea în care au fost încălcate drepturile noastre, am contestat sentința.

Sper că instanța va lua în considerare argumentele noastre convingătoare și atunci poate că sentința va fi diferită. Dacă Efremov ne va despăgubi pe noi și pe rudele victimei, acest lucru va modifica termenul său.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load