Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În capitala României se închid școlile, iar măștile devin obligatorii în spațiile deschise

19 oct. 2020,, 08:45   Război în Ucraina
2465

În capitala României, București, se închid școlile și cinematografele. Despre aceasta a anunțat premierul român Ludovic Orban, după ce ieri în București s-au înregistrat 700 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19. De asemenea, masca devine obligatorie şi în spaţiile deschise.

Se închid şcolile, teatrele, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise ale Capitalei, anunţă premierul Ludovic Orban. Părinţii vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii, scrie Mediafax.

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze aceste măsuri şi să gândească un plan de implementare, scrie tv8.md.

În ce priveşte neliniştea părinţilor, premierul a spus că există o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marţi sau miercuri şi care prevede asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

Astăzi, în București au fost anunțate 700 de cazuri noi de COVID-19. În total, în România, astăzi s-au înregistrat 3920 de cazuri.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав