TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

În Canada a fost înregistrată o creștere accentuată a cazurilor de infecție cu coronavirus

În ultimele două săptămîni, Ministerul Sănătății al țării a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor de infecție cu coronavirus.

În Canada, creșterea zilnică a numărului de persoane infectate cu coronavirus pentru prima dată a depășit indicatorul de 10 mii de persoane. Despre acest lucru a anunțat luni, 12 aprilie, Ministerul Sănătății din țară, scrie TASS.

"În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate 10.859 de cazuri de infecție, anterior această cifră nu depășea 9,2 mii de persoane", scrie agenția cu referire la Ministerul Sănătății din Canada.

S-a anunțat că răspîndirea accentuată a infecției în Canada a fost înregistrată în ultimele două săptămîni.

În acest sens, o serie de regiuni au înăsprit în continuare măsurile antivirale. Deci, săptămâna trecută, autoritățile din Montreal și mai multe orașe din provincia Quebec au prelungit durata orelor cu regim special de circulație, care funcționează acum de la ora locală 20.00, nu de la 21.30. În provincia Ontario, pînă pe 6 mai, locuitorilor pot să-și părăsească casele numai la necesitate: se fac excepții pentru mersul la magazin, la muncă sau la școală, precum și pentru sport în apropierea casei și plimbatul cîinilor. În plus, luni s-a anunțat că școlile din Ontario trec la învățămîntul la distanță.


În acest moment, pentru coronavirus au fost testați 29 de milioane de canadieni. 970,8 mii de persoane s-au recuperat, iar 23,356 – au decedat.

Vaccinarea populației țării a început pe 14 decembrie anul trecut. În prezent, în țară sînt disponibile vaccinurile companiilor americane Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și cel britanico-suedez AstraZeneca. Au fost vaccinate 7,4 milioane de persoane (19,5% din populație).

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load