COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Bulgaria, măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile publice

În Bulgaria, măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile publice

Ministrul Sănătății din Bulgaria a emis un nou ordin care impune folosirea măștilor de protecție de către populație, în ciuda faptului că stocurile sunt limitate. Astfel, purtarea unei măști devine obligatorie în orice spațiu public, interior sau exterior.

Anterior, prim-ministrul bulgar Boyko Borissov a anunțat că a semnat un contract pentru achiziționarea a peste 1 milion de măști de protecție din China.

Ministrul bulgar al Sănătăţii Kiril Ananiev a declarat că măsurile se referă la locurile publice atât în interior cât şi în aer liber. Ministrul nu a precizat ce tipuri de mască sînt obligatorii. Măştile de protecţie nu se găsesc în număr suficient în farmaciile din Bulgaria şi dacă sunt disponibile un client poate cumpăra pînă la cinci.

Măsura este luată pentru a limita răspîndirea noului coronavirus de către pacienții asimptomatici în contextul în care Bulgaria a depășit 350 cazuri de Covid-19.


Austria a introdus de asemenea luni reguli similare.

Într-un interviu recent, acordat revistei Science, George Gao, directorul general al Centrului Chinez pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a declarat că nepurtarea măștilor reprezintă o greșeală gravă pe care o fac oamenii din Europa și din Statele Unite în încercarea de a opri răspîndirea noului coronavirus: “Mulți oameni prezintă infecții asimptomatice sau presimptomatice. Purtarea unei măști poate preveni răspîndirea stropilor contaminați și astfel infectarea altora”.

Guvernul celei mai sărace ţări din UE a decis de asemenea luni acordarea de sprijin financiar pentru companiile afectate de criza provocată de noul coronavirus.

Statul va plăti 60% din salariul unui angajat pentru a preveni concedierile. Comerţul cu amănuntul, transportul, sectorul hotelier şi restaurantele precum şi sectoarele cultural şi turistic pot beneficia de aceste măsuri, scrie Agerpres.

Conform cifrelor oficiale, au fost înregistrate 359 de cazuri de Covid-19 în ţara balcanică, între care opt decese. Totuşi, numărul celor infectaţi este considerat a fi mult mai mare.

Vîrful epidemiei este aşteptat în preajma Paştelui ortodox, pe 19 aprilie. Biserica Ortodoxă din Bulgaria nu doreşte să închidă bisericile, da a ordonat dezinfectarea acestora.

Sfînta Împărtăşanie se va da numai credincioşilor pe care preotul îi cunoaşte personal, în timp ce botezurile şi nunţile vor avea loc numai în grupuri restrânse.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load