COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Belarus poliția a reținut zeci de oameni la Minsk

Poliția din Belarus a reținut zeci de oameni la Minsk și a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante pentru a dispersa un nou marș împotriva lui Alexandr Lukașenka, pe care protestatarii îl acuză că a falsificat alegerile de luna trecută pentru a obține un nou mandat de președinte.

Zeci de mii de oameni au venit la demonstrație pentru a o inaugura în mod simbolic președintă pe candidata opoziției, Svetlana Țihanovskaia, care a fost forțată să plece în Lituania după alegerile controversate din 9 august, dar spune că este adevărata învingătoare în alegeri, transmite moldova.europalibera.org.

Protestul are loc după ce Lukașenka și-a organizat în secret și anticipat, pe 23 septembrie, propria ceremonie de învestitură. Uniunea Europeană, Statele Unite, Maria Britanie, Canada nu-l recunosc pe Lukașenka în calitate de președinte al Republicii Belarus, urmînd să impună sancțiuni împotriva a zeci de demnitari belaruși considerați responsabili de represiunile brutale din ultimele șapte săptămîni împotriva protestatarilor antiguvernamentali.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load