COVID-19 în MOLDOVA

În Belarus a treia zi la rînd se înregistrează probleme cu Internetul

În Belarus a treia zi la rînd se înregistrează probleme cu Internetul

Problemele cu Internetul care au apărut în toată Republica Belarus în cadrul alegerilor prezidențiale din 9 august continuă să persiste a treia zi la rînd, relatează corespondentul RIA Novosti.

Astfel, datorită legăturii proaste nu întotdeauna se deschid site-urile, inclusiv cele ale autorităților publice, nu funcționează motoarele de căutare și YouTube. De asemenea, se atestă blocaje în funcțiunea mesageriilor.

Anterior liderul belarus Alexandr Lukașenko a declarat că Internetul în republică este deconectat din străinătate, că aceasta nu este inițiativa autorităților. Potrivit lui Lukașenko, Republica Belarus este supusă presiunii din diferite părți, „se activează hibrid în toate direcțiile”.


În capitala Republicii Belarus Internetul a început să dispară în dimineața zilei alegerilor prezidențiale, iar spre seară a dispărut definitiv.

În dimineața zilei de luni site-urile autorităților publice și mass-media publice au funcționat mai sigur, menținîndu-se problemele cu accesul la resursele Internet și mesageriile populare.

În opinia șefului Agenției informaționale analitice TeleconDaily Denis Kuskov, „este dificil să nu asociem deconectarea Internetului cu evenimentele care au loc în Belarus”, în special, dispersarea mitingului opoziției în seara zilei de 9 august.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load