COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

În Azerbaidjan a fost prelungit regimul dur de carantină

20 iul. 2020,, 12:30   În lume
1887 0

În Azerbaidjan a fost prelungit regimul dur de carantina în 14 orașe și raioane mari.

Va rămâne închis metroul din Baku. În zilele de sîmbătă și duminică, toate mijloacele de transport public vor opri transportul de pasageri.

Despre aceasta scrie tass.ru menționînd că decizia de prelungire a regimului dur de carantină pînă la 5 august în 14 orașe și raioane mari din Azerbaidjan, inclusiv capitala, a intrat în vigoare la 20 iulie.

Avînd în vedere situația epidemiologică grea care durează, vineri, guvernul țării a anunțat extinderea carantinei dure pe o parte a teritoriului republicii, al cărei termen a expirat la 20 iulie, cu încă două săptămîni. Concomitent, pe întreg teritoriul țării pînă pe 31 august a fost prelungit regimul special de carantină.

Împreună cu Baku, în care există mai mult de jumătate de cazuri de infectare cu coronavirus pe țară, în zona de carantină dură include orașului Celilabad, Ganja, Masallî, Mingecevir, Sumgait și Evlah, precum și raioanele Absheron, Berdinschi, Geranboisk, Geigelsk, Hacimazkii, Siyazanski și Șekinski. În ele rămîne în vigoare interdicția privind activitatea centrelor comerciale mari, muzeelor și showroom-urilor. Restaurantele și cafenelele vor oferi în continuare numai servicii de livrare. Pentru următoarele două săptămîni va rămâne închis metroul din Baku. În zilele de sîmbătă și duminică vor fi oprite orice mijloc de transport public a pasagerilor.


În același timp, sînt făcute și unele relaxări. În special, de luni, își reiau activitatea saloanele frumusețe și frizeriile, care au fost închise la 21 iunie.
În afară de lucrătorii organelor de stat, instituțiilor bugetare, precum și a subiecților activității de întreprinzător, activitatea cărora în perioada de carantină nu este interzisă, toți ceilalți cetățenii pot să iasă din casă doar în următoarele cazuri: cînd au nevoie de asistență medicală; pentru procurarea de produse alimentare, medicamente, la banca, la plimbări în aer liber, cu respectarea strictă a evitării aglomerării și a distanței sociale. În același timp, permisiunea pentru astfel de ieșiri este acordată numai o dată pe zi.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X