TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

În Armenia, oponenții lui Pashinyan au intrat în clădirea guvernului

O mulțime de oponenți ai prim-ministrului Armeniei, Nikol Pashinyan, a intrat în clădirea guvernamentală din centrul orașului Erevan, transmite corespondentul RIA Novosti.

Acolo sînt amplasate birourile mai multor ministere. Opozanții au organizat o acțiune în holul de la parter, îndemnînd angajații ministerelor să nu participe la mitingul susținătorilor lui Pashinyan. Strigînd lozinci de solicitare a demiterii șefului Cabinetului de Miniștri, ei au părăsit clădirea.

"Încheiem acțiunea noastră. Scopul nostru a fost să arătăm că putem intra în orice minister", a spus unul dintre participanți.

Noi proteste au avut loc la Erevan după cuvintele neglijente ale lui Pashinyan despre "Iskanderele" rusești. El a declarat că tehnica furnizată a fost defectă.

Potrivit presei, șeful adjunct al Statului Major General al Armeniei l-a ridiculizat pe premier, pentru care Pashinyan l-a demis. El a pregătit, de asemenea, un decret privind demisia șefului Statului Major General, Onik Gasparyan, dar președintele Armen Sarkisyan a refuzat să-l semneze. Prim-ministrul a adresat Președinției un recurs. Fracțiunea parlamentară de guvernămînt "Мой шаг" l-a amenințat pe Sarkisyan cu impeachment.


Forțele Armate ale Armeniei, ca răspuns, au cerut plecarea lui Pashinyan. Șeful Cabinetului de miniștri a calificat acest lucru drept o tentativă de lovitură de stat și i-a îndemnat pe susținătorii săi să iasă pe străzi. Între timp, opozanții au ridicat baricade și au distrus tabăra de corturi din apropierea Parlamentului, ei nu sunt pregătiți să negocieze cu guvernarea și cer demisia prim-ministrului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load