COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

În aceste țări UE poți fi amendat dacă nu ai paşaportul verde COVID-19

11 aug. 2021,, 18:00   În lume
2090 0

Industria turismului revine pe linia de plutire. Capitalele europene sînt luate cu asalt de turişti, iar anularea restricţiilor de circulaţie i-a determinat pe mulţi să redescopere zonele istorice. Chiar şi aşa, autorităţile încearcă să determine populaţia să se imunizeze.

În Austria, Olanda şi Franţa turiştii care nu au paşaportul verde riscă să fie amendaţi, iar Germania anulează testele anti-Coronavirus distribuite gratuit, relatează Moldova 1.

Cei care vin în vacanţă în Olanda sînt opriți selectiv de poliţie, care verifică dacă deţin paşaportul verde. Cei care nu au un asemenea certificat riscă amenzi de pînă la o mie de euro.

Şi Ungaria a fost luată cu asalt de turişti. Ridicarea restricţiilor a sporit numărul vizitatorilor de circa şase ori comparativ cu luna iulie a anului trecut. Străzile şi bulevardele din Budapesta sînt din nou doldora de cetăţeni străini, spre încîntarea localnicilor, care au fost grav afectaţi de pandemie.

„E minunat că aici nu este obligatorie purtarea măştii, chiar dacă o am mereu cu mine pentru a fi în siguranţă.”


„Excursiile prin oraş sînt o adevărată aventură. Cultura, arhitectura şi peisajele din Budapesta te fascinează.”

„Regulile privind călătoriile au fost publicate destul de tîrziu, cum ar fi deţinerea unui permis digital, care îi permite unui cetăţean european să decidă în ce mod va ajunge în Ungaria. Oricare ar fi barierele, turiştii vin aici pentru că sînt foarte multe zone interesante.”

În Franţa, certificatele digitale sînt la ordinea zilei, iar autorităţile de la Paris vor să motiveze cît mai mulţi cetăţeni să se imunizeze.

Finlanda a început vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani, care pot administra serul fără permisiunea părinţilor.

În acelaşi timp, Germania nu va mai distribui teste gratuite pentru cetăţenii săi începînd cu 11 octombrie. Măsura este luată pentru a determina oamenii să se imunizeze. În vestul ţării, acolo unde rata de vaccinare e cea mai joasă din ţară, toţi cei care şi-au administrat serul primesc crenvurşti la grătar.

La Vilnius, zeci de activişti au mărşăluit pe străzi după ce autorităţile au anunţat că, începînd cu luna septembrie, cei care vor contracta boala şi nu vor fi vaccinaţi ar putea să nu beneficieze de tratament acoperit de stat.

„Fiecare are dreptul la alegere şi la viaţă. Nu trebuie să fim conduşi în acest fel. Sîntem oameni, nu cobai.”

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X