Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Imnul Ucrainei a răsunat în 50 de țări în același timp

25 aug. 07:30   Război în Ucraina
1645 0

Imnul Ucrainei a răsunat concomitent în 50 de țări ale lumii, fiind interpretat și la ambasada de la Chișinău. Alături de ambasadorul Marco Șevcenco și soția lui au venit zeci de ucraineni.

Unii trăiesc de multă vreme în Moldova, alţii s-au refugiat după ce a început războiul. Evenimentul poate fi înscris în Cartea Recordurilor ca cea mai amplă interpretare simultană a imnului.

Imnul național al Ucrainei a fost interpretat de adulți și copii. Mulți şi-au stăpînit cu greu lacrimile.

Ucrainenii se simt mîndri de ţara lor şi sînt convinşi de victorie.

Dragostea de ţară și speranţa la pace s-au regăsit în desenele de pe asfalt, în curtea Ambasadei Ucrainei.


În sprijinul ucrainenilor din Moldova au venit numeroşi oaspeți străini.

"Sînt onorat să fiu aici pentru a sprijini acești oameni incredibili. Cred că puterea spiritului poporului ucrainean este un exemplu pentru întreaga lume", a spus CHRIS LOMAS-șef ONG HOPE4.

Ambasadorul Ucrainei, Marco Şevcenco, şi soţia sa au transmis mesaje de sprijin celor care luptă pentru Ucraina şi recunoştinţă poporului Moldovei pentru suportul acordat refugiaţilor.

"Acest record este simbolul nostru, al unității naționale, un simbol al faptului că indiferent unde se află ucrainenii, ei rămîn ucraineni şi nu-şi uită ţara. Vreau să le urez tuturor răbdare. Nu avem dubii că vom cîștiga", a menționat Marco Şevcenco.

"Vrem să le mulțumim tuturor moldovenilor care i-au primit pe copiii noștri, pe mamele noastre, ca pe rude, ca pe cei apropiați, ca pe niște adevărați vecini şi frați. În momente grele ne dăm seama cine ne este prieten. Această dragoste şi bunătate va fi păstrată toată viaţa în inimile copiilor şi mamelor lor", a spus OLESEA ŞEVCENKO, soţia ambasadorului Ucrainei în Moldova.

Aproape 90 de mii de refugiați ucraineni se află în prezent în Moldova.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав