COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Imagini spectaculoase cu plaja roșie din China

11 oct. 21:00   În lume
1202 0

Plaja Roşie din China este un loc spectaculos și unic în lume, care s-a format prin procese sută la sută naturale.

Efectul vizual deosebit este dat de prezenţa algelor marine care se răspîndesc pe terenul ud dintr-o zonă a Deltei rîului Liaohe, începînd cu luna aprilie a fiecărui an, transmite Digi24.ro.

Algele rămîn verzi vara, iar spre sfîrșitul acesteia încep să se coloreze, iar pe la jumătatea lunii septembrie capătă toate o nuanţă amețitoare de roşu, care se menține pînă la venirea iernii.

Plaja Roșie găzduiește un ecosistem cu peste 250 de specii de păsări și 400 de specii de animale, multe dintre ele rare, pe cale de dispariție. Din acest motiv, autoritățile au luat măsuri sporite de protecție a ariei, accesul fiind strict interzis în majoritatea zonelor, însă există și secțiuni deschise pentru turiști.

Aici au fost amenajate poduri înalte din lemn, astfel că autoritățile au redus la cote minime impactul asupra cadrului natural uimitor.


Plaja Roşie se află la 30 de kilometri distanţă de oraşul Panjin, de unde se organizează excursii către plaja uluitoare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X