COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6586

Imagini din interiorul rachetei cu care a zburat Bezos în spațiu

21 iul. 20:00   În lume
1715 0

Miliardarul american Jeff Bezos a călătorit marți pînă la limita spațiului în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord s-au aflat patru pasageri - trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Deși plimbarea supersonică a durat doar 11 minute, echipajul a profitat la maximum de întreaga aventură iar cei patru s-au distrat pe cinste în momentele de gravitație zero.

Alături de cel mai bogat om din lume, s-au aflat fratele miliardarului, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, de 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez de 18 ani, Oliver Daemen. Aceştia din urmă au devenit cea mai vîrstnică, respectiv cea mai tînără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie, transmite Digi24.

În imaginile difuzate după revenirea lor pe Pămînt se poate vedea cum cei patru au încercat să profite din plin de momentele de imponderabilitate. Au lansat în cabină niște mingi ce par a fi de ping-pong și chiar au reușit să mănînce „din zbor” cîteva bomboane.

Amintim că lansatorul New Shepard, care a transportat capsula în interiorul căreia s-au aflat Jeff Bezos şi cei trei pasageri, a decolat marţi dimineaţă dintr-o regiune deşertică din Texas. Capsula s-a separat apoi de propulsor, iar echipajul a petrecut cîteva minute la o altitudine de 107 kilometri, deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽