COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Imagini cu mega-aeroportul construit de chinezi (VIDEO)

Imagini cu mega-aeroportul construit de chinezi (VIDEO)

Un mega-aeroport sub formă de stea de mare urmează să fie inaugurat, vineri, la sud de Beijing. Structura impresionantă marchează aniversarea a 70 de ani de existență a Republicii Populare Chineze.

Primul avion va decola de pe Aeroportul Internațional Daxing din Beijing pe 20 septembrie, potrivit presei chineze de stat, citate de CNN.

Aeroportul reprezintă o necesitate pentru capitala chineză, care pînă acum avea un singur aeroport – Aeroportul Internațional Capital (PEK), deja supraaglomerat. În 2018, peste 100 de milioane de călători au trecut prin cele trei terminale, astfel că a fost declarat al doilea cel mai tranzitat din lume după cel din Atlanta, SUA.

Aeroportul Daxing a fost realizat de arhitecta Zaha Hadid și partenerii săi chinezi și este „construit pentru viitor”, avînd patru piste, un terminal de dimensiunea a 97 de terenuri de fotbal și peste 8.000 de ferestre în tavan, mai notează CNN.


Pentru construcția sa, care a început în 2014, au fost alocate 11,5 miliarde de dolari. 40.000 de muncitori au lucrat pentru ca acest proiect impresionat să prindă contur.

Autoritățile speră ca Aeroportul să primească, pînă în 2025, 72 de milioane de călători. Cu toate acestea, locul în care a fost construit Aeroportul Daxing stârnește îngrijorări, întrucît se află la 50 de kilometri sud de Piața Tianmen, într-o zonă cunoscută pentru traficul aglomerat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load