X 

Ilham Aliev: Nu există teroriști din partea noastră

20 oct. 2020,, 11:30   Război în Ucraina
3551 0

„Nici o țară de partea noastră nu este implicată în conflict, nu există teroriști de partea noastră”, a declarat Președintele azer Ilham Aliev într-un interviu acordat agenției de știri ruse TASS.

Mai mult, potrivit lui, Rusia a fost informată că în timpul fazei active a confruntării, cea mai mare cantitate de arme a fost transbordată în Armenia din orașele rusești.

„Avem date, avem hărți de zbor, avem tipul de arme. Și toate acestea au fost comunicate părții ruse. Acest lucru provoacă multe întrebări și nedumerire în societatea noastră. Iată de ce s-a ajuns la această situație. În caz de necesitate putem publica, de asemenea, în spațiul public, lista livrărilor în Armenia din partea rusă în acest timp, care sînt navele de transport care le-au livrat, cu care companii aeriene au fost livrate. Acum armele sînt livrate în mare parte ilegal”, a spus Aliev.

Potrivit Președintelui azer, ei s-au adresat oficial Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO).

Aliev a subliniat că armele letale sînt furnizate Armeniei sub egida Ministerului Situațiilor Umanitare și de Urgență.


„Întrucît atît Georgia, cît și Iranul și-au închis spațiul aerian pentru încărcătura militară, sînt utilizate astfel de metode de contrabandă. Am exprimat părții ruse o presupunere că acest lucru are loc prin contrabandă. Pentru că ne este greu să credem că Rusia, în calitate de copreședinte al Grupului OSCE Minsk și ca țară care trebuie să mențină neutralitatea, la fel ca Franța și Statele Unite, a armat partea armeană în timpul fazei active a conflictului”, a spus Președintele Azerbaidjanului.

Potrivit lui Ilham Aliev, preocuparea Azerbaidjanului se bazează pe fapte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?