COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

"Iepurașul de Paște" și "Zînă Măseluță", declarați angajați esențiali, în Noua Zeelandă, în lupta împotriva COVID-19

Iepurașul de Paște și Zîna Măseluță sunt considerați angajați esențiali în lupta cu COVID-19, în Noua Zeelandă, a anunțat premierul Jacinda Ardern, putînd astfel să-i viziteze pe copii în ciuda carantinei, potrivit New York Times.

În întreaga lume, miliarde de oameni stau acasă pentru a reduce răspîndirea coronavirusului, cu excepția personalului medical, a ofițerilor de poliție, a farmaciștilor, a vînzătorilor din magazinele alimentare. În Noua Zeelandă, pe această listă au mai fost adăugate încă două "meserii", după ce premierul Jacinda Ardern a anunțat luni că Iepurașul de Paște și Zîna Mășeluță sînt considerați și angajați esențiali.

„După cum vă puteți imagina, în acest moment, desigur, ei vor fi foarte ocupați în special cu familiile lor”, a spus Ardern, încercînd astfel să aducă un strop de veselie și curaj copiilor, în această perioadă tensionată. Șefa Executivului a introdus carantina la domiciliu, de pe 24 martie pînă pe 24 aprilie, ca măsură împotriva răspîndirii virusului.

În Noua Zeelandă au fost înregistrate 1160 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care un singur caz a fost fatal, potrivit datelor World Meters.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load