X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Iată care sînt cele mai scumpe orașe din lume

14 iul. 2018,, 00:00   Externe
3117 0

UBS, o importantă bancă elvețiană a publicat ediția de anul acesta a studiului „Costurile vieții în orașele lumii”.

Studiul este realmente impresionant prin exhaustivitatea sa. Datele generale arată că în perioada ianuarie-aprilie au fost culese informațiile privind prețurile și tarifele a 128 de bunuri și servicii plus veniturile a 15 categorii de angajați din 77 de orașe din lume. Astfel, au fost incluse și calculate date din 75.000 de puncte de colectare. De aici rezultă o serie de clasamente și ierarhii nu doar interesante, ci și foarte utile.

Iată cîteva date ale studiului. Cele mai scumpe orașe pe baza unui indice de prețuri sînt Zurich, Geneva, Oslo, Copenhaga și New York. Dar în studiu există cîte un clasament pentru mai multe categorii de prețuri, precum City Break, alimente, echipamente electronice, transport sau servicii. Ca element de culoare să mai oferim și clasamentul celor mai scumpe orașe în funcție de prețul hainelor pentru femei. Pe primele locuri se află Milano, Geneva și Moscova, iar pe ultimele locuri ale clasamentului, adică orașele în care hainele sînt cele mai ieftine sînt Bangkok, Manila sau Jakarta.

Studiul calculează costurile pentru un city break, pentru două persoane care includ cazarea la un hotel de categorie bună, două cine servite la restaurant, inclusiv o sticlă de vin, plata unei curse cu taxiul, două bilete pentru transportul public și închirierea unei mașini. Totul costă la New York, 1075 dolari, la Seul, 1002 dolari, la Roma, 782 dolari, la Budapesta 511 dolari, la București, 407 dolari, iar la Istanbul, 362 dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?